Veelgestelde vragen over permanente make-up

Wilt u een afspraak maken voor het laten aanbrengen van permanente make-up op bijvoorbeeld uw wenkbrauwen? Neem dan contact op met Serena PMU voor regio Breda. Bel 06-45225227 of stuur een e-mail. Mocht u nog vragen hebben over de Biotek-behandelingen, lees dan de veelgestelde vragen. Ik zie u graag in onze praktijk in Oosterhout.

 

Veelgestelde vragen

Doet het pijn?
Nee, de behandeling is niet geheel gevoelloos, maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de computergestuurde apparatuur en verdoving met crèmes worden de onaangename prikkels tot een minimum beperkt.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Dit is afhankelijk van de plek waar de permanente make-up is aangebracht. De intensiteit van de permanente make-up vervaagt wel in de loop der tijd. Dit verschilt echter per persoon en van de omstandigheden, bijvoorbeeld de hoeveelheid blootstelling aan Uv-licht.

Als ik het niet mooi vindt, wat dan?
Voordat de make-up wordt aangebracht, wordt eerst voorgetekend. Daarna zoeken wij samen de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, begin ik met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?
Nee, omdat ik een speciale opleiding heb gevolgd over kleurenleer, kan ik u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?
Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avondmake-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?
Nee, behandeling vindt alleen plaats op afspraak.

Hoe lang duurt een behandeling?
Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Is er speciale nazorg na de behandeling?
In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. U krijgt na afloop wel een nazorginstructie mee.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?
Nee, de eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up veilig?
Ja, ik werk uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) die door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Ook wordt de behandelruimte van Serena PMU gecontroleerd door de GGD. Bij elke behandeling wordt gewerkt met een nieuwe steriele wegwerpnaald.

Voor het bedrag dat ik uitgeef aan permanente make-up kan ik heel wat potloodjes kopen!
Inderdaad, maar staat er iedere ochtend een visagist klaar die uw wenkbrauwen bijtekent en eyeliner aanbrengt? Het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het gemak waar u jarenlang plezier van heeft.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?
Het principe is ongeveer hetzelfde. Bij beiden wordt met een naald pigment in de huid aangebracht. Dat is de enige overeenkomst. De apparatuur en de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

 

Zijn er nog speciale aspecten om rekening mee te houden?

Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u permanente make-up wilt laten aanbrengen.

Kleurintensiteit
Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur donkerder aangezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houd rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim vooraf of erna.

Hygiëne
Om hygiënische redenen mag u gedurende 8 dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houd dus bij het plannen van permanente make-up rekening met uw vakantieplannen.

Uv-licht
Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor Uv-licht. U mag gedurende 8 dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Houd ook hier rekening met vakantieplannen.

De eerste dagen na de behandeling
Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar moeten uit zichzelf loslaten. Het is dan ook af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van PMU uw ogen op te maken.

AUTORIJDEN DIRECT NA DE BEHANDELING IS GEEN PROBLEEM !!

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Serena PMU

Leijsenhoek 46
4901 EV Oosterhout
M: 06-45225227
E:info@serenapmu.nl